Μιούζικαλ, από την Αμερική στην Ελλάδα
  • Λεπτομέρειες
  • Gallery
  • Ετικέτες
  • Περισσότερα

Μιούζικαλ, από την Αμερική στην Ελλάδα

Αρχική  /  Slideshow  /  Τρέχουσα σελίδα

Στα πλαίσια του Seven Festival 2019, o καλλιτεχνικός σύλλογος Female Echoes σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Καποδίστριας παρουσιάζουν μια μοναδική συναυλία με τίτλο Μιούζικαλ, από την Αμερική στην Ελλάδα.

Μια ιστορική αναδρομή του μιούζικαλ ξεκινώντας από την Αμερική, παραγωγές που παίχτηκαν στο Broadway, στο West End στην Αγγλία και τα ελληνικά μιούζικαλ στα φιλμ του Φίνου και Δαλιανίδη.

Θα ακουστούν αποσπάσματα από τα έργα Porgy and Bess, Kiss me Kate, Les Miserables, The phantom of the opera, The Hunchback of Notre Dame, Γοργόνες και Μάγκες, Οι Θαλασσιές οι Χάντρες, Ραντεβού στον αέρα, Μερικοί το προτιμούν κρύο, Η κόμισσα της Κέρκυρας και άλλα.

Με την μοναδική του υποκριτική ικανότητα θα παρουσιάσει τα ιστορικά στοιχεία των έργων ο ηθοποιός Σπύρος Βέργης.

Σολίστ της βραδιάς οι γνωστοί Κερκυραίοι καλλιτέχνες Έλλη Καρύδη – υψίφωνος και ο Κωνσταντίνος Χειρδάρης – βαρύτονος αμφότεροι γνωστοί για το υψηλό αποτέλεσμα των παραστάσεων τους στις ερμηνείες τραγουδιών μιούζικαλ.

Συμμετέχουν, η Δέσποινα Μουρατίδη (υψίφωνος),η Μαρίνα Μαρτίνου (υψίφωνος) και η Αικατερίνη Νταμάνη (μεσόφωνος).

Η Φιλαρμονική Καποδίστριας έχει αναλάβει την μουσική συνοδεία των έργων κάτω από την έμπειρη μπακέτα του Δημήτρη Παπικινού.

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Έλλη Καρύδη
Κείμενα : Αντιγόνη ΚόνταρηΈλλη Καρύδη
Φώτα: Ανδρέας Τρύφωνας
Ήχος : Γιάννης Κοσκινάς
Παραγωγή : Female Echoes

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 9 μ.μ.
Στο Θέατρο του Μον Ρεπό “Ρενα Βλαχοπούλου
Τιμή Εισόδου 10 ευρώ

Βιογραφικό Female Echoes

Ο καλλιτεχνικός σύλλογος Female Echoes ιδρύθηκε το 2013 από την υψίφωνο Έλλη Καρύδη, με κύριο πυρήνα το γυναικείο φωνητικό σύνολο που αποτελείτε από σπουδάστριες και επαγγελματίες τραγουδίστριες του Ιονίου Πανεπιστήμιο και των Ωδείων.

Έχει συνεργαστεί με τοπικές καλλιτεχνικές μονάδες (ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Ιόνιο Παν/μιο, Όπερα Δωματίου, Ροταριανός όμιλος Κέρκυρας, Ιόνιο Ωδείο, Μαντολινάτα Καλλιτεχνικής ένωσης Περιβολίου, San Giacomo Δημ. Χορωδία, Φιλ. Καποδίστριας, ΕΠΤΑ τεχνών τόπος, Dancesport).

Έχει ανεβάσει παραστάσεις, που άλλοτε έχουν σκοπό να εκπαιδευτούν τα μέλη του πάνω στην όπερα και το Μουσικό Θέατρο και άλλοτε, να εκπαιδεύσουν το κοινό πάνω σε αυτό το είδος (όπως οι παραστάσεις για μαθητές των σχολείων).

Ανέβασε τις παιδικές όπερες «Στο μαγεμένο δάσος» Κ.Τσίτσα και Brundibar, H.Krasa, (συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, Όπερα Δωματίου) όπου παρακολούθησαν 2000 παιδιά των σχολείων της Κέρκυρας, «Το Χριστουγεννιάτικο Χρυσάφι», Ch.Hinkins.

Παρουσίασε μουσικοχορευτικές παραστάσεις με τραγούδια της Disney & το “Magic of the musicals” Ι και ΙΙ.

Συμμετείχε στο ορατόριο «Ένωσις» του Zorzes Katris, και στο αφιέρωμα του έργου του Περικλή Παπαδόπουλου.

Διοργάνωσε σεμινάριο τραγουδιού με τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη.

Εκδίδει μουσική εφημερίδα από τον Μάρτιο του 2016.

Το Νοέμβριο 2019 προγραμματίζει Μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά με τραγούδια από ταινίες της Disney.

Μουσική και καλλιτεχνική διεύθυνση του Female Echoes έχει η υψίφωνος Έλλη Καρύδη.

Δ. Σ: πρόεδρος: Έλλη Καρύδη, αντιπρόεδρος: Ιάκωβος Μαστροζάννες, ταμίας: Φωτεινή Τζέκου, γραμματέας: Δέσποινα Μουρατίδη , μέλος, Αλέξης Αρταβάνης

Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας»

Ιστορικό

Η Φιλαρμονική Καποδίστριας ιδρύθηκε το 1980 από περίπου σαράντα (40) μουσικούς που είχαν τον προηγούμενο χρόνο αποχωρήσει από την Φιλαρμονική Εταιρία Κέρκυρας (Παλαιά). Η πρώτη εμφάνιση του Καποδίστρια έγινε την Πρωτοχρονιά του 1981 (έκτοτε γιορτάζεται ως ημέρα γενεθλίων της) προκαλώντας μεγάλη απήχηση στο Κερκυραϊκό κοινό. Από τη στιγμή εκείνη συμμετάσχει ανελλιπώς σε όλες τις δημόσιες και θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται ετησίως στο νησί ενώ πραγματοποιεί και μεγάλο αριθμό συναυλιών. Στα τριάντα ενεά χρόνια λειτουργίας της στις Σχολές της φοίτησαν χιλιάδες μαθητές πολλοί εκ των οποίων σήμερα σταδιοδρομούν ως επαγγελματίες μουσικοί στις Ελληνικές Ορχήστρες και σε Στρατιωτικές Μπάντες. Δεκάδες υπήρξαν οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής και εκτός Κερκύρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βέροια, Καστοριά, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Πάτρα, Ναύπλιο, Ρόδος) καθώς και στο εξωτερικό (Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Σλοβενία, Σερβία). Το 2018 η Φιλαρμονική έδωσε συναυλία προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου (5 Σεπτεμβρίου 2018 Αχίλλειων) και στις 15 Μαρτίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Διοικητικό Συμβούλιο

Η Φιλαρμονική διοικείτε από επταμελές (7) Συμβούλιο το οποίο προκύπτει από εκλογές που πραγματοποιούνται κάθε δύο (2) χρόνια.

Καλλιτεχνικό Προσωπικό

Διευθυντής Σχολών και Αρχιμουσικός: Δημήτρης Παπικινός.

Στις υποχρεώσεις του Διευθυντή Σχολών είναι να επιβλέπει το εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιείται στις Σχολές της Φιλαρμονικής και τα Μουσικά Σύνολα που λειτουργούν παράλληλα.

Το σχολικό έτος 2018 – 2019 λειτούργησαν:

Σχολή Θεωρίας (Α΄, Β΄, Γ΄ καθώς και τμήμα ενηλίκων) .

Τμήμα Προσχολικής Μουσικής: Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών.

Σχολές πνευστών οργάνων: Φλάουτου, Κλαρινέτου, Φαγκότου, Σαξοφώνου, Κόρνου, Τρομπέτας, Τρομπονιού/Βαρυτόνου και Τούμπας.

Σχολές κρουστών: Ρυθμικά και Μελωδικά κρουστά.

Συνολικά στις Σχολές της Φιλαρμονικής φοίτησαν περισσότερα από εκατό πενήντα (150) μαθητές.

Παράλληλα με τη μελέτη της Θεωρίας και του οργάνου οι αρχάριοι μαθητές συμμετείχαν στη Μαθητική Μπάντα (Πίκολο) ενώ οι προχωρημένοι στη Νεανική Μπάντα (ηλικίας έως 18 ετών).

Αναπληρωτές Αρχιμουσικοί: Νίκος Καίσαρης και Γιώργος Ρέγγης.

Δάσκαλοι: Αντωνία Τόμπρου (Φλάουτο), Σπύρος Γιοβάνης & Ηλίας Βασιλάτος (Κλαρινέτο), Σπύρος Αλαμάνος (Φαγκότο), Γιώργος Ρέγγης & Σπυριδούλα Αλαμάνου (Σαξόφωνο), Αναστάσιος Ασπιώτης & Αλέξανδρος Κοσκινάς (Τρομπέτα), Έφη Ραράκου (Κόρνο), Νίκος Καίσαρης (Τρομπόνι/Βαρύτονο), Παναγιώτης Μπακόλας (Τούμπα) Νίκος Μεταλληνός (Κρουστά).

Δραστηριότητες των Μαθητικών Συνόλων και των Σχολών

για το έτος 2018 – 2019.

Μαθητική Μπάντα (45 μαθητές) τέσσερις εμφανίσεις.

Νεανική Μπάντα με (70 μαθητές) τέσσερις εμφανίσεις. Θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύνολο Κρουστών (15 μαθητές) τρεις εμφανίσεις.

Δεκαμελές Σύνολο Χάλκινων (10 μαθητές) τρεις εμφανίσεις.

Σύνολο Φλάουτων (10 μαθητές) δύο εμφανίσεις.

Σύνολο Κλαρινέτων (10 μαθητές) τρείς εμφανίσεις η μία κοινή με το αντίστοιχο Σύνολο της Φιλαρμονικής Μάντζαρος υπό τη διεύθυνση του Γερμανού καθηγητή Harald Hendrichs.

Σεμινάρια

Στο διάστημα από 30 Απριλίου έως 5 Μαΐου 2019 η Φιλαρμονική Καποδίστριας σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Μάντζαρος και της Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα πραγματοποίησε Σεμινάριο για (Φλάουτο, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Τούμπα) στο οποίο δίδαξαν οι κορυφαίοι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας & Όπερας του Essen. Συμμετείχαν περισσότεροι από 100 σπουδαστές και εκτός Κέρκυρας και δόθηκαν δύο δημόσιες Συναυλίες (Καθηγητών – Μαθητών).

Διαγωνισμοί

Με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής στο διάστημα από 7 έως 10 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποίησε τον Α΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκτέλεσης Μουσικού Οργάνου «Ιωάννης Καποδίστριας», για τα όργανα Όμποε, Κλαρινέτο και Τρομπόνι.

Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο κ. Βύρων Φιδετζής (τέως Διευθυντής της Κ.Ο.Α) και μέλη της κορυφαίοι μουσικοί της Κ.Ο.Α., Κ.Ο.Θ και Ε.Λ.Σ..

Στο τελικό γύρο (3) προκρίθηκαν 5 διαγωνιζόμενοι τους οποίους συνόδευσε το Μουσικό Σώμα της Φιλαρμονικής σε Συναυλία η οποία δόθηκε στην Αίθουσα της Ιονίου Ακαδημίας (10 Νοεμβρίου). Στους φιναλίστ του Διαγωνισμού απονεμήθηκαν τρία Βραβεία και δύο Έπαινοι με αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.

Μουσικό Σώμα

Το Μουσικό Σώμα δίνει ετησίως 4 έως 6 συναυλίες στις οποίες συμμετέχουν 100 περίπου μουσικοί. Την περίοδο 2018 – 2019 συνεργάστηκε με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τους Δημήτρη Πακσόγλου (Τενόρος Ε.Λ.Σ.) Κέλλυ Τουσμάνωφ (Σοπράνο) Σωκράτη Άνθη (Σολίστ Τρομπέτας).

Δημόσιες Εμφανίσεις: Λιτανείες Αγίου Σπυρίδωνα (4), Εθνικές Επέτειοι (3) Δοξολογίες (2), Λιτανείες & Επιτάφιοι περιφερειακών εκκλησιών (15).

Μιούζικαλ, από την Αμερική στην Ελλάδα

Αφήστε ένα σχόλιο

/>

Αρέσει σε %d bloggers: