• Λεπτομέρειες
  • Gallery
  • Ετικέτες
  • Περισσότερα

“Συνάντηση”, η νέα Έκθεση στο Φουαγιέ του ΕΠΤΑ!

Αρχική  /  Slideshow  /  Τρέχουσα σελίδα

Στον φιλόξενο χώρο του ΕΠTA, Τεχνών Τόπος, όλες οι τέχνες συνηθίζουν να συναντώνται σε ένα δημιουργικό διάλογο προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τις ειδικές <<ομιλίες>> τους.

Με περιβάλλον έκφρασης και δράσης την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα στην χώρα μας, με τις ποικίλες ιδιαιτερότητες και την δύσκολη οικονομική συγκυρία, έξι εικαστικοί καλλιτέχνες της Κέρκυρας ενώνονται στην αρχή του χειμώνα, καταθέτοντας τις όψεις της τέχνης τους και σχολιάζοντας κριτικά τις υπάρχουσες συνθήκες.

Προβληματισμοί όπως η στάση του σύγχρονου Έλληνα πολίτη απέναντι στην κρίση, η συμμετοχή του στις προσπάθειες καταπολέμησης των διακρίσεων και της κοινωνικής απομόνωσης, η επαφή του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον, η ενεργή δράση για την προστασία του, η θέση του καλλιτέχνη απέναντι στον συνάνθρωπο και τον κόσμο κατατίθενται όχι ως ένας εσωτερικός μονόλογος των δημιουργών αλλά ως δημόσιος λόγος σχετικά με την σημασία και τον ρόλο της σύγχρονης τέχνης. Δρώντας επομένως απολύτως ελεύθερα, χωρίς ειδικούς περιορισμούς κατεύθυνσης και αξιοποιώντας τις τεχνικές δυνατότητές τους συμμετέχουν μέσω των δεκατεσσάρων έργων τους ζωγραφικής, φωτογραφίας και κατασκευών σε ένα ανοικτό τραπέζι διαλόγου με όλους μας.

Η ομάδα των έργων συμπεριλαμβάνει δημιουργίες των Κώστα Δημητράτου, Κώστα Μηνά, Ασπασίας Μικάλεφ, Γιώργου Τσιριγώτη στην ζωγραφική, Γιάννη Δημητρά στην φωτογραφία και Σπύρου Κουλούρη στις κατασκευές της Τέχνης και Ανακύκλωσης.

Η έκθεση πλαισιώνεται αλλά και συνοδεύει τις μαγικές φωνές της μουσικής και του τραγουδιού που παρουσιάζονται στον χώρο μέσω των συναυλιών, τους
επόμενους μήνες, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013.

Έναρξη, Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013. Ώρα 21.00.
Μαρία Μελέντη, ιστορικός τέχνης

 

993456_715019951858827_1879380197_n


Αφήστε ένα σχόλιο

/>

Αρέσει σε %d bloggers: