• Λεπτομέρειες
  • Gallery
  • Ετικέτες
  • Περισσότερα

Τραγούδια για το Κομμένο, προοίμιο για το ΕΠΤΑ!

Αρχική  /  Slideshow  /  Τρέχουσα σελίδα

Günter „Baby“ Sommer «Τραγούδια για το Κομμένο»

με τους Φλώρο Φλωρίδη, Ευγένιο Βούλγαρη, Σαβίνα Γιαννάτου και Σπήλιο Καστάνη

Tο Goethe-Institut με Thessaloniki, και η United World παρουσιάζουν την τέταρτη συναυλία της σειράς «ΑΝΑΣΕΣ». Μαζί τους τέσσερις σπουδαίοι καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής,ο Φλώρος Φλωρίδης, ο Ευγένιος Βούλγαρης, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Σπήλιος Καστάνης, καθώς και ο μουσικός από την Δρέσδη Günter Baby Sommer, που αποτίει φόρο τιμής στο ελληνικό χωριό Κομμένο.
Στο χωριό όπου το 1943 στρατιώτες της γερμανικής Βέρμαχτ σφαγίασαν άμαχο πληθυσμό. Τα «τραγούδια για το Κομμένο» είναι επηρεασμένα από τη μουσική της Ελλάδας, παίρνουν ζωή μέσα από έγχορδα μουσικά όργανα όπως το γιαϊλί ταμπούρ, το ούτι του Ευγένιου Βούλγαρη, το μπάσο του Σπήλιου Καστάνη, το κλαρίνο του Φλώρου Φλωρίδη και συνδυάζονται αρμονικά με τη χαρακτηριστική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και τα κρουστά του Günter Baby Sommer.
Όταν ο Γερμανός ντράμερ προσεκλήθη στο καλοκαιρινό Φεστιβάλ του Κομμένου στην Ήπειρο, πληροφορήθηκε τα εγκλήματα της Βέρμαχτ στο χωριό στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 16 Αυγούστου 1943, Γερμανοί στρατιώτες σκότωσαν 317 κατοίκους του Κομμένου. Ο μουσικός της γερμανικής τζαζ, που γεννήθηκε λίγες ημέρες αργότερα την ίδια χρονιά, αφιερώνει την συναυλία στα θύματα αυτής της θηριωδίας, μια και όπως λέει:
«Θέλω η μουσική μου να έχει σχέση με τον κόσμο. Πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο και θέλω να συμβάλλω σ’ αυτό. Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μουσικός. Αυτό που μπορώ να δώσω είναι η μουσική. Γι’ αυτό και αποφάσισα να συνθέσω ένα μουσικό έργο που φέρει το όνομα του χωριού, στη μνήμη των θυμάτων».
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του ΥΠΕΞ της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
Μια συμπαραγωγή του Σωματείου «Φίλοι του ΕΠΤΑ» και με την υποστήριξη των Κύμα FM και Corfuland.gr.

Επιμέλεια παραγωγής: «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος»
Ώρα Έναρξης: 22:00
Προπώληση 8€, Πόρτα 10€,
Τηλέφωνο Κρατήσεων 6974354460
«ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος», Βιρός Κέρκυρας

 

kommeno-full


Αφήστε ένα σχόλιο

/>

Αρέσει σε %d bloggers: