• Λεπτομέρειες
  • Gallery
  • Ετικέτες
  • Περισσότερα

Split Image & We came from waters

Αρχική  /  Slideshow  /  Τρέχουσα σελίδα

Οι Split Image επιστρέφουν στην Κέρκυρα μετά από 30 χρόνια, παρουσιάζοντας το άλμπουμ τους ‘exposure’. Μαζί τους οι We came from waters.

Μεγάλη Παρασκευή βράδυ στον γνωστό χώρο του ΕΠΤΑ στο Βιρό.

SPLIT IMAGE

Οι Split Image είναι ενα συγκρότημα πού δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα το 1981 από τον Γιώργο Σκορδίλη. Το 1983 μετακόμισε στην Αθήνα όπου έκανε αισθητή την πάρουσία του με αρκετές εμφανίσεις στα τότε μουσικά venues (Σκιάχτρο, Mad club, Cat’s meow, Vitraux, Τροχός, Αν club, κ.α.) και σε αρκετές συναυλίες αποκτώντας κοινό, ενώ συμμετείχαν στην ΑΕΤΑ, μια συνεργασία των ελληνικών γκρουπ της εποχής. Εμφανίστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αργύρη Ζήλου “Απόηχοι” το 1984, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές δισκογραφικές προτάσεις και μία συνεργασία με την “Virgin” η οποία δεν καρποφόρησε λόγω διαφοράς απόψεων group και παραγωγού. Συνέχισαν να παίζουν ως το 1989 όταν λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων σταμάτησαν να παίζουν.

Το συγκρότημα βασιζόταν στην συνεργασία μεταξύ του Γιώργου (guitar, voice, programming) και του Γιάννη (keyboards, backing voices, e-base), οι οποίοι έχοντας μείνει οι δυό τους από το αρχικό τετραμελές σχήμα, συνέχισαν στις αρχές του ’90 να γράφουν και να παίζουν τραγούδια σε διάφορα πάρτυ με τη βοήθεια sequencers, δίνοντας στα κομμάτια μία κλασσική νότα με την συμβολή εγχόρδων και πνευστών οργάνων.

Ακολούθησαν αρκετά ανενεργά χρόνια έως το 2007 που ξαναβρέθηκαν και αποφάσισαν να αναβιώσουν το παλιό τους υλικό, μαζί με καινούριες ιδέες.

Ετσι σχηματίζονται εκ νέου με τρία από τα μέλη της σύνθεσης των 80s, τον Γιώργο Σκορδίλη (κιθάρα-φωνή), τον Γιάννη Χαραλαμπίδη (ex Ανυπόφοροι, πλήκτρα-φωνητικά) και τον Στάθη Παπανδρέου (ex Αδιέξοδο, τύμπανα). Στο σύνολο προστίθεται η Εριάνα Τζανέλη (μπάσο).

Εχουν εμφανισθεί σε αρκετά live στο SinCity-7sins, στο After Dark, στη Μουσική σκηνή ‘Αυλαία’, στο Passport και αλλού, όπως και με συμμετοχες στα Φεστιβαλ Playhouse Gottique III & IV στο “Ναό Τέχνης 8 ΔΥΤΙΚΑ”, στα Dark Days Festival I , II & III .

Επίσης έχουν ανοίξει τις εμφανίσεις των Βρετανών Faces of Sarah και Vendemmian στο Dada club καθώς και του Georgio ‘the dove’ Valentino feat Blaine L. Reininger στο 7sins.

Τα ελαφρώς διαφορετικά ακούσματα των μελών έχουν σαν αποτέλεσμα μια μουσική κυρίως ατμοσφαιρική, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν darkwave, early gothic με ελαφρές επιρροές από κλασική μουσική.

Τον Ιανουάριο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο τους album με τίτλο Exposure, από την εταιρία Dead Scarlet.
Γιά περισσότερες πληροφορίες και ακούσματα :

http://www.splitimage.gr/
http://www.myspace.com/splitimagegreece
http://www.facebook.com/splitimage.gr
https://soundcloud.com/split-image

WE CAME FROM WATERS

Οι We Came From Waters είναι ένα indie/new wave συγκρότημα με βάση την Φλώρινα. Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2011, και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP “Famous Quotes” τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Τον Οκτώβριο προσεγγίζονται από την AFMusic και κυκλοφορούν το 2012 το πρώτο τους full length με τίτλο “UnFamous Quotes”, η ηχογράφηση του οποίου έγινε στο live studio της Πτολεμαΐδας από τον Σταύρο Κερμενιώτη (Τα ρόδα της ερήμου) . Έχουνε στο ενεργητικό τους αρκετά live σε διάφορες εγχώριες πόλεις μεταξύ των οποίων στην Αθήνα στο six d.o.g.s., 7sins και στην Κέρκυρα στο Ionian Festival, καθώς και ως support στο live των Βρετανών O.Children .

Η είσοδος θα είναι 8,00 €.

20820_615550075139149_1995501725_n


Αφήστε ένα σχόλιο

/>

Αρέσει σε %d bloggers: